“Welkom op de website van het Limburgs Festivalplatform. De 9 cultuurfestivals die zijn verenigd in dit samenwerkingsverband staan garant voor variatie en kwaliteit, verspreid over heel Limburg. Laat je hier inspireren voor een veelzijdig cultureel festivalseizoen!”

30 augustus - 1 september 2019

Opening Cultureel Seizoen Maastricht

Het Parcours Seizoen gaat dit jaar voor het eerst samenwerken met Festival Bruis. In het weekend van 30 en 31 augustus en 1 september dient het nieuwe evenemententerrein in het Frontenpark als festivallocatie van deze samenwerkende evenementen. Nieuwe invulling Opening Culturele Seizoen De grote culturele instellingen hebben in de afgelopen maanden hun krachten gebundeld, om met nieuw elan vorm te geven aan de onderlinge samenwerking binnen de Maastrichtse cultuursector. Zij hebben het voortouw genomen om de jaarlijkse traditionele Opening van het Culturele Seizoen om te vormen en een kwalitatieve impuls te geven. Na maar liefst 23 jaar van groei en ontwikkeling maakt Het Parcours een frisse start en vindt het evenement dit jaar in
plaats van het tweede in het eerste weekend van september plaats.

Evenemententerrein Frontenpark nieuwe locatie
Nieuw is ook de start van Het Parcours in samenwerking met Festival Bruis. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het nieuwe evenemententerrein in het Frontenpark. De stadsweide creëert nieuwe kansen om vorm te geven aan de gezamenlijke ambitie om te kunnen uitgroeien tot een meerdaags stadsfestival. Samenwerking, vernieuwing, innovatie en doorontwikkeling staan centraal, waarbij nieuwe kunstvormen en spannende programmering uitgangspunten zijn. In deze nieuwe opzet wordt zowel de vele amateurgezelschappen als de professionele gezelschappen een podium geboden om hun talent te kunnen tonen. Dit opent de weg voor verrassende samenwerkingen tussen amateurs en professionals.

Eerste editie van Bruis op nieuwe locatie
Dit jaar vindt alweer de 11e editie van Bruis plaats, hét familie-popfestival van Maastricht en de omliggende Euregio. Drie dagen lang kunnen de bezoekers gratis genieten van optredens van artiesten uit alle windstreken. Voor het eerst zal Bruis dit jaar plaatsvinden op een nieuw terrein; de Stadsweide, nabij de gashouder in het Frontenpark.

Programma Bruis
De zuiderburen zijn traditiegetrouw weer goed vertegenwoordigd op het affiche met o.a. Strand Of Oaks, Dead Man Ray, Whispering Sons, Portland, Evil Empire Orchestra en Sons. Vanuit Nederland verwelkomt de organisatie woordenkunstenaar Spinvis, Indian Askin en nieuwkomers Tape Toy. De 2019 editie is een muzikale wereldreis geworden met o.a. de indie folk band Villagers uit Ierland, The Veils frontman Finn Andrews uit Nieuw-Zeeland, Daniel Norgren uit Zweden, Flamingods uit Bahrein, Las Robertas uit Costa Rica en Peter
Cat Recording Co uit India. Alle bekende Bruis ingrediënten zijn natuurlijk ook dit jaar weer aanwezig. Zo kan men genieten van lekker eten, is er de speciaal bier bar en houden we met z’n allen het festival “green & clean” dankzij de hardcups.

Meer info:

Festivalimpressies

terug naar het festivaloverzicht

Mede mogelijk gemaakt door:

© Limburgs Festivalplatform

Limburgs festivalplatform

Informatie

In één oogopslag zien wat er te doen is op cultureel festivalgebied van juni tot en met november in Limburg? Dan ben je op deze website beslist aan het goede adres! Deze site maakt het makkelijk om een boeiende invulling te geven aan je lente, je zomer en je nazomer. Maar liefst 9 belangrijke kunst- en cultuurfestivals uit Limburg zijn op de site te vinden. Je zal je verbazen wat er in Limburg op cultureel gebied allemaal te doen is. Als je er al woont, is op vakantie gaan buiten Limburg eigenlijk overbodig. Als je er nog niet woont, zou de overdaad aan verschillende festivals je daar nog wel eens alsnog toe kunnen overhalen. Het Limburgse festivalaanbod is ruim, zeer gevarieerd en zeer onderhoudend: van klassieke muziekfestivals tot fashion-en multiculturele festivals.

De festivals hebben hun krachten gebundeld in het Limburgs Festivalplatform, dat op initiatief van de Provincie Limburg in 2006 is opgericht voor de door de Provincie gesubsidieerde festivals. Hierin werken momenteel 9 festivals samen. Het Huis voor de Kunsten Limburg biedt het platform via haar consulenten ondersteuning bij het gezamenlijk aanpakken van marketingactiviteiten, bij het vergroten van de kwaliteit voor een gezamenlijke programmering en bij het ondersteunen van jong talent.

Wil je meer weten over het Limburgs Festivalplatform, neem dan contact op met Julie Koolen-Janssen van het Huis voor de Kunsten Limburg via jkoolen@hklimburg.nl of 0475-399270.