“Welkom op de website van het Limburgs Festivalplatform. De 9 cultuurfestivals die zijn verenigd in dit samenwerkingsverband staan garant voor variatie en kwaliteit, verspreid over heel Limburg. Laat je hier inspireren voor een veelzijdig cultureel festivalseizoen!”

Volgende editie in 2020

Worldfestival Parade Brunssum

Worldfestival Parade Brunssum 2020: Discover the Dance… Kom ook en ontdek mee!

Eén keer in de vier jaar is Brunssum voor even het middelpunt van de wereld. Want tijdens Worldfestival Parade Brunssum komen honderden dansers en muzikanten uit de hele wereld hier samen. Groepen uit Europa, Azië, Afrika, Zuid-Amerika en Oceanië staan garant voor wervelende dansvoorstellingen, bijzondere workshops en sfeervolle verbroederingsfeesten. Het hoogtepunt is de fantastische folkloreoptocht, waarbij alle deelnemers in een bonte stoet door het centrum trekken. Kortom: tijdens de ‘Parade’ danst de hele wereld in Brunssum.

De Parade wordt elke editie georganiseerd rondom een bepaald thema. Voorafgaande thema’s waren bijvoorbeeld Afrika (2008) en Digging & Dancing (2012). Afgelopen editie (2016) luidde het thema Dreaming & Dancing. Er werden vele activiteiten en voorstellingen georganiseerd rondom dit thema, waarbij het dromen over een betere wereld, meer begrip en respect voor elkaar en een mooie toekomst centraal stond. Duizenden bezoekers droomden mee en genoten van een volle week folklore, dans en verbroedering.

Tijdens Worldfestival Parade Brunssum 2016 is het thema voor de volgende editie, die in 2020 zal plaatsvinden, bekend gemaakt. Het thema luidt dan Discover the Dance. Wederom zullen er rondom dit centrale thema allerlei activiteiten plaatsvinden, waaronder de bekende (dans)voorstellingen, de grote Paradeoptocht en de dagelijkse activiteiten in het Vijverpark, dat zoals altijd het centrale punt vormt van de Parade Brunssum.

Aftermovie 2016

Meer weten? Kijk op www.paradebrunssum.nl.

Meer info:

Festivalimpressies

terug naar het festivaloverzicht

Mede mogelijk gemaakt door:

© Limburgs Festivalplatform

Limburgs festivalplatform

Informatie

In één oogopslag zien wat er te doen is op cultureel festivalgebied van juni tot en met november in Limburg? Dan ben je op deze website beslist aan het goede adres! Deze site maakt het makkelijk om een boeiende invulling te geven aan je lente, je zomer en je nazomer. Maar liefst 9 belangrijke kunst- en cultuurfestivals uit Limburg zijn op de site te vinden. Je zal je verbazen wat er in Limburg op cultureel gebied allemaal te doen is. Als je er al woont, is op vakantie gaan buiten Limburg eigenlijk overbodig. Als je er nog niet woont, zou de overdaad aan verschillende festivals je daar nog wel eens alsnog toe kunnen overhalen. Het Limburgse festivalaanbod is ruim, zeer gevarieerd en zeer onderhoudend: van klassieke muziekfestivals tot fashion-en multiculturele festivals.

De festivals hebben hun krachten gebundeld in het Limburgs Festivalplatform, dat op initiatief van de Provincie Limburg in 2006 is opgericht voor de door de Provincie gesubsidieerde festivals. Hierin werken momenteel 9 festivals samen. Het Huis voor de Kunsten Limburg biedt het platform via haar consulenten ondersteuning bij het gezamenlijk aanpakken van marketingactiviteiten, bij het vergroten van de kwaliteit voor een gezamenlijke programmering en bij het ondersteunen van jong talent.

Wil je meer weten over het Limburgs Festivalplatform, neem dan contact op met Julie Koolen-Janssen van het Huis voor de Kunsten Limburg via jkoolen@hklimburg.nl of 0475-399270.